נרקיסיזם - הניתוק – אימון אישי יצירתי

נרקיסיזם – הניתוק

הסיטואציה מול הנרקיסיסט עליה רוצים לקבל סיפור-ייעוצי:
היא ניתקה לי את הטלפון באמצע השיחה ועכשיו לא רוצה לדבר איתי.
 
 
הניתוק המסתורי

פעם בעיירה ישראלית קטנה, גרה אישה בשם מאיה. מאיה הייתה מאוהבת עמוקות בבן זוגה אבי, שלצערה היו לו נטיות נרקיסיסטיות. למרות ההבדלים ביניהם, מאיה הייתה נחושה לגרום למערכת היחסים שלהם לעבוד.

אחר צהריים שמשי אחד קיבלה מאיה טלפון מאבי. הם התחילו לדון בתוכניותיהם לערב, אבל בעיצומה של שיחתם אבי ניתק את השיחה בפתאומיות. בהלם ובלבול, מאיה ניסתה להתקשר אליו בחזרה, רק כדי להיתקל בשתיקה. אבי כיבה את הטלפון שלו בכוונה.

ליבה של מאיה שקע בידיעה שמעשיו של אבי ניזונו מחוסר האמפתיה שלו. היא החליטה לנקוט בגישה אחרת כדי לטפל בבעיה. במקום להביע את תסכולה ואכזבתה, היא אימצה טון רגוע ומבין.

כמה שעות לאחר מכן, מאיה הבחינה באבי יושב לבדו בבית קפה. היא התקרבה אליו בזהירות, מנסה לא להפעיל את אופיו ההגנתי. “אבי, אפשר להצטרף אליך?” היא שאלה, קולה עדין ורגוע.

אבי הציץ במאיה, הבעת פניו מוגנת. “חשבתי שתביני את המסר,” הוא גיחך.

מאיה לקחה נשימה עמוקה ובחרה את מילותיה בקפידה. “אני מבינה שהיית צריך מרחב, אבי. אני מכבדת את הגבולות שלך. עם זאת, זה יהיה חשוב לי מאוד אם נוכל לדבר ולמצוא פתרון ביחד”.

עיניו של אבי התרככו קלות, מופתע מהתגובה הבלתי צפויה של מאיה. הוא היסס לרגע לפני שהשיב, “בסדר. אבל רק בגלל שאת לא מתנהגת כמו אדם נזקק טיפוסי”.

כשהם התחילו לדבר, מאיה יישמה שלוש אסטרטגיות כדי לנווט את מערכת היחסים שלה עם אבי:

1. אמפתיה ללא חולשה: מאיה הכירה בצורך של אבי בעצמאות מבלי להתפשר על רגשותיה. היא הפגינה אמפתיה בכך שכיבדה את המרחב שלו, אבל גם עמדה על שלה כדי לטפל בנושא.

2. הצבת גבולות ברורים: מאיה הבהירה שלמעשיו של אבי יש השלכות. על ידי ביטוי רגוע של רצונה לתקשורת פתוחה, היא הדגישה את החשיבות של אמון והבנה הדדית ביחסים ביניהם.

3. הקשבה ותיקוף אקטיבי: מאיה הקשיבה באופן אקטיבי לחששותיו של אבי, חזרה על מה שאמר כדי לוודא שהיא מבינה אותו נכון. גישה זו עזרה לאבי להרגיש שהוא נשמע וקיבל תוקף, והפחיתה את תגובותיו ההגנתיות.

תוצאות אפשריות:

1. אבי מזהה את המאמצים של מאיה ומזדהה איתה, מה שמוביל למערכת יחסים פתוחה ותקשורתית יותר. הם עובדים יחד כדי למצוא דרכים בריאות יותר לבטא את הצרכים שלהם ולפתור קונפליקטים.

2. אבי ממשיך לבטל את רגשותיה של מאיה, לא מוכן לשנות את התנהגותו. זה עלול לגרום למערכת יחסים מתוחה, ולגרום למאיה להעריך מחדש את הצרכים שלה ולשקול האם כדאי להמשיך בקשר.

3. הגישה השלווה והמבינה של מאיה מפתיעה את אבי, ומובילה אותו להרהר במעשיו. הוא מבין את ההשפעה של התנהגותו ועושה מאמץ אמיתי להשתפר, וכתוצאה מכך מערכת היחסים מתחזקת.

– הסיפור הוא בדיוני, אבל הוא מדגיש כמה אסטרטגיות שעשויות להיות מועילות בהתמודדות עם בן זוג נרקיסיסטי.

כתבי לי סיפור-ייעוצי על המקרה שלי

לקבל עוד תכנים, השראה והרבה ערך מתנה:

אולי יעניין אותך גם:

אימון יצירתי

עוד תכנים, עוד השראה, עוד הרבה ערך מתנה.

התובנה היומית:

תאמין שאתה יכול - וכבר עשית חצי מהדרך. - רוזוולט